Swedish centre
Ru

En studieresa till Stockholm

📌I slutet av november hade Centrets studenter en studieresa till Stockholm

Här delar de med sig av sina intryck:

Kirill: Studiebesöket lämnade bara trevliga intryck! ✨

Jag förstår nu mer om strukturen hos några av de sociala och politiska institutionerna i mitt älskade Sverige. En detaljerad bild av hur Sverige styrs har vuxit fram. Som journalist var det ett nöje för mig att ställa många frågor till föreläsarna 🤓

Veckan i Stockholm var ett utmärkt tillfälle att interagera personligen inte bara med medborgare, utan också med företrädare för universitet (ett särskilt hej till Karolinska Institutet), kvinnoorganisationer, parlamentariska kårer, unga framtida politiker osv.

Stockholm, som dekorerades före jul, kunde dessutom glädja sig åt vackert väder med mycket snö ☃️

Stort tack för organiseringen av besöket på Svenska institutet och vårt center 💙💛
Varma hälsningar till Viktor och Elena!

Iryna: Jag är full av intryck från studieresan! Den här studieresan är en otrolig möjlighet att förbättra språkkunskaper, utöka ordförrådet. Jag ökte också min förståelse för utbildning, politik, ungdomsförbund, kvinnoorganisationer. Jag skulle tipsa om att inte vara rädd för att ställla sina frågor, våga svara på frågor och kommunicera. Tack så mycket våra lärare, vårt center och Svenska institutet för ordnad resan!!!

Nikita: Den här studieresan till Stockholm var väldigt kul! Jag gillade att vi hade många möten där vi kunde ställa många frågor och diskutera intressanta ämnen. Vi diskuterade många ämnen med olika svenskar, varav några var från universitetet, politiska partier och kvinnoorganisationer

Iryna: Studiebesöket som gav mig motivation att fortsätta lära mig svenska vidare. Det var en perfekt möjlighet för att titta på Sverige från en annan vinkel. Den här resan gav mig en chans för att lära mig mer om sveriges sociala arbete, högre utbildning, kvinoorganisationer, ungdomsförbund och det politiska systemet.
Jag var inte rädd för att gå in i diskussioner och ställa frågor till alla våra intressanta föreläsar.
Och naturligtvis var det omöjligt att inte bli kär i Stockholms julstämning, som kändes vid varje steg.
Särskilt tack till vårt center, Svenska institutet, våra lärare och varje person vi träffade på denna underbara resa!

Ivan: Jag hade bara positiva känslor från resan. Jag lärde mig nya saker, besökte många intressanta platser och fick nya kunskaper om strukturen i det svenska politiska och sociala livet. Dessutom fick jag mycket kunskap relaterad till min framtida specialitet och fick erfarenhet som jag kommer att tillämpa i mina studier och framtida arbete.