By

Analys av boken "Helvetet jag kallade kärlek"

📌 "Helvetet jag kallade kärlek" är skriven av Lena Bivner, en svensk författare. Det finns fem intressanta aspekter som jag skulle vilja handlägga i min minianalys av boken.

📎 Namnet

När jag fick syn på en Facebook ad med den här boken blev jag direkt intresserad av den. Boken drar läsare till sig med sitt namn och bilden på bokomslag. Man förstår snabbt att den handlar om toxiska relationer, invecklade känslor och negativa konsekvenser.

📎 Handling

Boken handlar om en kvinna, Lena som nyss skilt sig från sin ex man och börjar ett nytt liv med sina två barn. Så småningom  ger hon sig ut på dejter igen och en dag träffar hon en man som heter Peter.  Han är attraktiv, intressant och även jättecharming.  Lena blir omedelbart kär i honom. De spenderar ofta tid tillsammans och allt verkar som en fin saga men olika tecken dyker upp men Lena vägrar att märka något även fast hon har en inre känsla av att något är fel.

📎 Emotioner

Helvetet jag kallade kärlek är en hjärtkärande berättelse . När man sätter igång att läsa den blir man delaktig i Lenas destruktiva förhållande. Genom texten kände jag känslor som Lena upplevde...

Den fullständiga versionen av texten finns i vår telegramkanal!

📍Skriven och målad av Veronika